Kardinal Vinko Puljić uputio javni poziv vjernicima

"Povodom osnivanja Vrhbosanskog sveučilišta kao i Zaklade za sveučilište i stipendiranje, pozivam sve vjernike, rodoljube i domoljube te sve koji mogu pomoći da se uključe i podrže ovaj, za naš narod, a i druge značajan projekt.

Vrhbosanska nadbiskupija i Franjevačka provincija Bosna Srebrena, svesrdno su podržale inicijativu za osnivanjem Sveučilišta koje treba svojom kvalitetom, stručnošću profesora i nastavnih planova, obrazovati nove kadrove, ali što je posebno važno i pomoći da naši mladi i obrazovani ljudi ostaju u Bosni i Hercegovini. Vrhbosansko sveučilište je na određeni način nastavak Katoličkih školskih centara. Osnivanje ovog Sveučilišta na tragu je naših napora i nastojanja da mladi ostanu i žive u našoj zemlji, a uvjeren sam da je to cilj svih Hrvata i drugih naroda u BiH. HKD-u Napredak je povjereno da to uz naše predstavnike operativno realizira i već je velik dio procesa završen.

U svrhu osiguranja što bolje budućnosti Sveučilišta osniva se Zaklada koja će pratiti i biti glavni oslonac za normalno funkcioniranje Sveučilišta i pomaganje studentima stipendiranjem.

Samo ulaganjem u mlade jamčimo našu sigurniju budućnost i svatko tko imalo drži do svog nacionalnog i vjerskog identiteta, ali i opće ljudskih vrijednosti, treba podržati rad Sveučilišta i Zaklade.

Zato i na ovaj način i ja, kao vrhbosanski nadbiskup i metropolit, kao što su to činili i moji prethodnici blage uspomene nadbiskupi Josip Stadler i Ivan Šarić želim potaknuti sve koji su dobroga srca da se odazovu i ugrade dio sebe u ovaj izrazito važan projekt. Prikupljajte novac po župama, promičite projekt i kod onih koji mogu dati i veće donacije. Čineći dobro drugima prije svega činimo dobro sebi.

Nadbiskupija će uvijek na razne načine dati svoj maksimalan doprinos ovakvim projektima, koji nisu projekti samo za bolje danas, već i bolje sutra."

Vinko kard. Puljić
vrhbosanski nadbiskup metropolit