JIM CAVIEZEL Svijet treba hrabre ratnike, svjedočite svoju vjeru bez stida

JIM CAVIEZEL Svijet treba hrabre ratnike, svjedočite svoju vjeru bez stida
Arhivska fotografija

Tako je svoj govor studentima na Focusovoj SLS konferenciji započeo Jim Caviezel, glumac koji je najpoznatiji po ulozi Isusa Krista u Gibsonovoj „Pasiji“. Jim je progovorio o svom pozivu i ulozi Isusa Krista, koja je ostavila velik trag u njegovu životu. Studente je potaknuo i ohrabrio da budu ustrajni u življenju svoje vjere:

„Neki sada mogu biti jadni, zbunjeni, nesigurni po pitanju budućnosti, povrijeđeni… Ovo nije trenutak za odustajanje ni popuštanje… Kad sam bio gore, na križu, naučio sam da je u tom trpljenju naše otkupljenje. Zapamtite: ‘Sluga nije veći od svoga gospodara’. Svijet treba hrabre ratnike (…), ratnike poput sv. Pavla i sv. Luke…“

“Hoću da imate hrabrosti istupiti u ovaj poganski svijet i bestidno svjedočite svoju vjeru u javnosti. Svijet treba hrabre ratnike, pokrenute svojom vjerom,ratnike poput sv. Pavla i sv. Luke, koji su riskirali svoje ime, svoju reutaciju kako bi svoju vjeru, svoju ljubav za Isusa unijelu u svijet. Bog poziva svakog pojedinog od vas, da učini velike stvari, ali kako mi reagiramo, odbacujemo ga kao neku metalnu mrlju,… Sad je vrijeme za ovaj naraštaj, da prihvatimo Božji poziv,…”