Fra Zvjezdan Linić - Isusov specijalac ponovo u akciji

...na svojim mjestima, neki i stoje a osjećaj Božjeg mira, ljubavi, blagoslova i taj osjećaj doma, teško bi opisali i najtalentiraniji pisci i novinari a kamoli ja koji sam u životu napisao par lektira, nešto više sms ljubavnih poruka i jednu žalbu na kaznu za

prebrzu vožnju. Sve štima, svi su na svojim mjestima, temperatura O.K., rasvjeta O.K., razglas radi, sve je isto ali ništa isto nije. Gledam što mi je čudno i napokon uviđam, na ulazu u dvoranu grupa fra Zvjezdanovih odanih i nadasve vrijednih poslužitelja i poslužiteljica koji su inače neprimjetni i radišni kao mravci s nevjericom iz prikrajka gledaju kako Pater započinje tko zna koju po redu duhovnu obnovu. U njihovim vjernim i brižnim očima moglo se razaznati više pomiješanih osjećaja ali najbolje bi opisao prizor kad bi vam rekao da su izgledali kao Apostoli koji su vidjeli kako Krist hoda po vodi.

Na početku seminara Pater Linić je ukratko upoznao sve prisutne sa svojom dijagnozom i rekao kako ide na terapije ali da su ga zbog seminara liječnici "poštedjeli" od terapije danas i sutra. Predstavio je fra Ivicu koji će mu pomagati i upoznao prisutne s pravilima kuće Tabor i rasporedom seminara.

Standardno kao i na svakom njegovom seminaru s jednom malom razlikom, naime, zamolio nas je za razumijevanje što ovoga puta ne može on ispovijedati i pričati s nama „jedan na jedan", te nas grliti ("a najrađe bi nas sve zagrlio") zbog smanjenog imuniteta, te je zamolio da mu se ne prilazi na bliže od jednog metra kako ne bi morao nositi zaštitnu masku. Fra Zvjezdan mi izgleda odlično, mrvicu je mršaviji ali pun Duha Svetoga, on je definitivno BOŽJI SPECIJALAC.

U tom čovjeku je veliko, predivno, nadljudski hrabro, plemenito dijete, koje što više ljubavi prima, mnogostruko puta još više ljubavi daje. Ne mogu ni opisati kakav je osjećaj primiti Tijelo Kristovo iz ruku ovog živog sveca i još kada se prisjetim kako se Bog upravo njime poslužio prije 8 ili 9 g. da izbavi i mene iz kaljuže grijeha i kandži zloga, tako je spasio i bezbroj drugih, a ja mu nikada (barem ne direktno) nisam rekao ni hvala.

Svaki puta sam dolazio na Tabor gladan i žedan Boga. Pater me je uvijek lijepo ugostio, nahranio i napojio kao Isus izgubljenu ovcu, kao Otac sina koji mu se vratio. Uvijek je našao minutu ili bar sekundu za mene, nekad samo riječ, a ponekad je i pogled bio dovoljan da mi poda snagu, mir i blagoslov. Sada ovdje sjedim do tvojih nogu i razmišljam Bože, kolika si čuda napravio preko ovog divnog svećenika, koliko duša spasio, koliko ljudi ozdravio i koliko zloduha istjerao. Pa zar je moguće da je sada on, Tvoj miljenik bolestan? Čekaj, čekaj, pa što nije bio tako teško bolestan i onaj predobri svećenik prof. Tomislav Ivančić kada je shvatio što želiš, kad kažeš: "Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene, naći će ga" (Mt 16,25). A ne, znam Te dragi i milosrdni Bože, ta bolest je Tebi na slavu... ALELUJA!

Jedva sam dočekao prvu pauzu da dođem do one dvije već dobro poznate košare kod oltara, gdje se u jednu ubacuju ceduljice s molitvama, a u drugu sa zahvalama Isusu. Vjerujte mi uvijek kadgod sam bio u prilici ispisivao bih i ostavljao pregršt ceduljica, naročito u ovu prvu košaricu, Pater je morao povećati broj poslužitelja od kad sam ja skužio te košarice, da bi stigli sve pročitati pred Presvetim. Pa Isus je rekao: "Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se! Jer svaki koji moli, prima; tko traži, nalazi, i tko kuca, otvara mu se. (Mt 7,7-8)

Milosrdni Isus mnoge je moje molitve već ispunio, na neke strpljivo i ponizno čekam, neke ispunjava, a neke je malo preoblikovao i nadario me i blagoslovio više no što sam se u i snu mogao nadati, jer uvijek sam molio kako me naučio naš kardinal Stepinac:"...ali Oče tvoja volja neka bude a ne moja, jer jedino tako je savršeno." No ovaj puta kod oltara iznenadio sam i sam sebe a vjerujem i Isusa, napisao sam samo jednu jedinu molitvu: "ISUSE MOLIM TE, OZDRAVI FRA ZVJEZDANA."

Nedugo nakon što sam to napisao osjetio sam mir i snagu vjere te ponukan time napisao zahvalu: "ISUSE, HVALA TI, ŠTO SI OZDRAVIO FRA ZVJEZDANA":)

Neznam da li će Pater u ponedjeljak na terapiju ali ZNAM I VJERUJEM da Bog ne želi da Pater bude bolestan, ZNAM I VJERUJEM da ga može izliječiti i ZNAM I VJERUJEM DA GA JE IZLIJEČIO.

A kakva je tvoja Vjera?

Dnevno.hr