Fra Zvijezdan Linić: Tebi za ljubav,Isuse

fra Zvjezdan Linić, vjera, vjernik, fra Zvjezdan Linić, fra Zvjezdan Linić, fra Zvjezdan Linić, fra Zvjezdan Linić, čudo, fra Zvjezdan Linić, fra Zvjezdan Linić, kolumna, fra Zvjezdan Linić, Isus, noc vjestica, fra Zvjezdan Linić, preminuo, poruka, fra Zvjezdan Linić, fra Zvjezdan Linić, sahrana, fra Zvjezdan Linić, grob, mrtav muškarac

Životopisci spominju kako je Franjo bio razoružan svaki puta kada bi ga netko nešto zamolio u ime „Božje". Tada je morao udijeliti milostinju onome koji ga je prosio ili naprosto sve bi učinio po želji molitelja. Najsigurniji način da se nešto postigne kod Franje bilo je upravo to da se moli za ljubav Božju. Čovjek se često nađe u sličnoj situaciji. Često „ustanemo na lijevu nogu" ili nismo raspoloženi za ljubav i uljudnost. Često ne znamo s ljubavlju vršiti ono što se od nas očekuje. No, u tome ti može pomoći molitva koja će te osposobiti da sve prihvaćaš i sve vršiš iz ljubavi prema Gospodinu Isusu. Takva molitva može biti prikladna za jutarnje osmišljavanje dana, a katkad na sličan način možeš i navečer predati Gospodinu svoje uspjehe i neuspjehe što su ispunjali tvoj dan. Tebi za ljubav Isuse, prihvaćam početak novoga dana. Rado se odričem daljnjeg spavanja premda mi tijelo još traži počinka i odmora. Ustajem Tebi za ljubav.

U ljubavi prema Tebi, prihvaćam Isuse, današnji dan i sve što me u njemu čeka. Ako je i to običan svakodnevni posao. Osobito nastojim, Isuse, radi ljubavi Tvoje dati najbolje od sebe upravo onim poslovima koji su mi posebno teški i dosadni, koji me ispunjaju osjećajem da sam iskorištavan i koji me frustriraju, koji ne odgovaraju mojim unutarnjim sposobnostima i težnjama. Tebi za ljubav, Isuse, pospremit ću kuću, pripraviti doručak, očistiti sobu, pomesti stubište, obrisati prašinu, očistiti cipele... Tebi za ljubav, Isuse, pazit ću da nikoga ne povrijedim, da nitko ne trpi zbog moje nepažnje, zaboravljenosti i grubosti. Tebi za ljubav govorit ću tiše, neću svojom bukom smetati drugima, neću podizati glas. Pazit ću, Isuse, Tebi za ljubav, da nitko ne bude kraj mene žalostan. Tebi za ljubav, Isuse, nastojat ću radosno i s puno pažnje susretati sve ljude na svome putu. Tebi za ljubav, Isuse, s mirom ću i s blagoslivljanjem podići telefon svaki puta kada bude zvonio, mirno ću i s ljubavlju pozdraviti i prihvatiti svaku osobu koja zove. Isto tako ću prihvatiti i one koji budu nazvali krivi broj.Tebi za ljubav, Isuse, pokušat ću pomoći ako to budem mogao. Rado ću, Isuse, susresti one koji budu pozvonili na moja vrata, ma tko bio. Hvala Ti za one koji su mi prirasli srcu.

Rado ih primam, ali danas želim, Isuse, Tebi za ljubav radosno prihvatiti i one koje ne bih primio od prve. Tebi za ljubav danas primam, Isuse, donositelje raznih računa koje treba platiti; radi ljubavi Tvoje, Isuse, primat ću jednako i ugodne i dosadne posjetitelje i bit ću prema svima ljubazan i dobar. Tebi za ljubav, Isuse, neću se ljutiti na neugodnosti današnjeg dana. Znam da se toliko toga može dogoditi što ne odgovara mojim planovima. Puno toga može drukčije ispasti nego li sam zamislio. Ipak, Isuse, želim to prihvatiti iz ljubavi prema Tebi. Znam da sve možeš okrenuti na dobro onima koji Te ljube. Želim, Isuse, da me danas u svemu nadahnjuje i vodi Tvoja ljubav. Radi ljubavi Tvoje, Gospodine, neka bude sve kako Ti hoćeš.

medjugorje-info.com