Don Marinko Ivanković proslavio 50 godina svećeništva u svojim rodnim Sovićima

Don Marinko Ivanković proslavio 50 godina svećeništva u svojim rodnim Sovićima

Prije početka mise u ime obitelji zlatomisnika je pozdravila Karla Ivanković.
Prije pedeset godina don Marinko je proslavio svoju mladu misu na istom mjestu, a to je činio unazad dvadeset i jednu godinu na Ilindan. U svojoj propovjedi zlatomisnik se osvrnuo na današnje evanđelje po Luki na Martu i Mariju koja je izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.
- Marta i Marija, to smo danas mi. Isus nam naglašava da brinući se za ono što je potrebno i svakidašnje izgubimo i zanemarimo ono što je najpotrebnije - naš vječni život.

Slavljenik je zahvalio ponajprije Bogu za dar svećeništva i blagoslov u radu, braći svećenicima prisutnima, a onda i svima onima koji su bilo kako sudjelovali u pripravi ovog svečanog slavlja. Na misi su bili i neki koji su tada bili mali i čitali na mladoj misi.

Na kraju misnog slavlja slavljenika, braću svećenike i puk pozdravio je domaćin fra Ivan Ivanda. Kazao je da je velika Božja milost da danas ima 6 svećenika u maloj kapelici koji slave 50 godina svećeništva don Marinka.
- Svi svećenici pamte svoju prvu misu – mladu. Don Marinko pedeset godina vjerno služi Gospodinu, njegovoj crkvi i božjem narodu, to je nešto uistinu veliko, služiti Bogu cijelim svojim životom i potpuno se predati i služiti božjem narodu s ljubajvlju, radošću i predano, to je veličina svećeništva. Ja koliko ga poznajem, a poznajem ga pet godina osjećam tu jednu svećeničku toplinu, svetost, blagost, dobrotu i ljubav i vidi se da Isus djeluje kroz njegove riječi i njegov život, rekao je fra Ivan.

Nakon mise uslijedilo je čestitanje zlatomisniku i druženje uz zakusku i zdravicu.

 

goranci.blogspot.com