Crkva danas slavi Svete anđele čuvare

crkva, anđeli čuvari

Crkva danas slavi Svete anđele čuvare. Anđeli nas štite, vode i brane od svakoga zla. Mogu nam davati spasonosne poticaje. Anđeo čuvar dobar je životni prijatelj. O tomu nam svjedoče brojni sveci i uzori kršćanskog života koji su znali surađivati s anđelima.

Anđeo čuvar dobar je životni prijatelj. O tomu nam svjedoče brojni sveci i uzori kršćanskoga života koji su znali surađivati s anđelima.

Crkva danas slavi Svete anđele čuvare. Svaki anđeo, pa tako i anđeo čuvar, svjetlo je duhovno biće koje neprestano gleda Božje lice uživajući u praiskonskoj Božjoj ljubavi i blizini. To je vjerska istina, a ne samo neko pobožno razmišljanje o anđelima.

Biblija spominje anđele na mnogo mjesta. Evanđelist Matej nam je zabilježio Isusove riječi: “Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih malenih, jer anđeli njihovi, kažem vam, na nebesima neprestano gledaju lice Oca moga nebeskoga!”

Koja je zadaća naših anđela čuvara? Anđeli nas štite, vode i brane od svakoga zla. Mogu nam davati spasonosne poticaje. Anđeo čuvar dobar je životni prijatelj. O tomu nam svjedoče brojni sveci i uzori kršćanskog života koji su znali surađivati s anđelima.

Njih nam je Bog dao kao svojevrsnu svoju produljenu pratnju. Kako svaki čovjek ima svoje poslanje na zemlji, dobro će mu doći suradnja s anđelima. Neka nas i ovaj današnji spomen Anđela čuvara koji Crkva danas stavlja pred nas podsjeti na to kakvo nam je blago ponuđeno i kakve mogućnosti imamo kao vjernici.

Stoga imendan danas čestitamo svima koji nose ime Anđela, Anđelko, Anđelka, Anđa, Anđelina, Angel.