Biskup Perić uputio okružnicu u povodu 60. obljetnice misništva pape Benedikta XVI

Biskup Perić
Na početku okružnice se napominje da je kardinal Mauro Piacenza, pročelnik Kongregacije za kler, u dopisu upućenom svim biskupima svijeta, podsjetio da se 1. srpnja na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova slavi Svjetski dan Molitve za svećeničko posvećenje, koje se prepušta mjesnomu ordinariju da provede prema svojim prilikama.

Biskup Perić je zamolio sve župnike da se toga dana, u petak 1. srpnja, ili gdje se svetkovina prenosi na sljedeću nedjelju, 3. srpnja, u propovijedi istakne misao i pozove narod na molitvu za posvećenje svećenika te da se na kraju Svete mise, kao zadovoljština i zahvala, izmole Litanije Presvetog Srca Isusova.

Biskup Perić je, također, zamolio sve župnike da se u nedjelju, najbližu svetkovini sv. Petra i Pavla pod glavnom sv. Misom u propovijedi istaknu također vjerske istine o Petrovu prvenstvu i nezabludivosti koje mu je Krist udijelio te da se u Molitvi vjernika moli za Svetoga Oca Benedikta XVI. kao i da se na kraju Svete mise otpjeva ili izmoli "Tebe Boga hvalimo".

(Fena)