450 siromašne djece krstit će se ove subote na Filipinima

450 siromašne djece krstit će se ove subote na Filipinima

Filipinski kardinal Luis Antonio Tagle krstit će 450 djece beskućnika u katedrali Bezgrješnog začeća u Manili, 28. rujna.

Ova je inicijativa dio programa za podizanje svijesti o besplatnosti sakramenata, koji je pokrenula nadbiskupija Manila. Naime, na Filipinima mnogi pogrešno misle da sakramente mogu primiti samo oni koji imaju novac da ih plate.

Osim nadbiskupije, u provedbi inicijative važnu ulogu ima i Zaklada “Tulay ng Kabataan” koja od 1998. godine na metropolitanskom području glavnog grada Filipina brine o napuštenoj, siromašnoj i bolesnoj djeci, prenosi Vatican News.

Zaklada “Tulay ng Kabataan” siromašnoj djeci pomaže u dostizanju cjelovitog osobnog razvoja, u zadovoljavanju osnovnih potreba i ostvarivanju prava na obitelj, studij i zaštitu.

Zaklada radi s djecom koja žive na ulici i u slamovima, potom pomažu djeci s teškoćama u razvoju i onoj koja preživljavaju prekapajući po otpadu.

Svake godine oko 1.500 djece bude primljeno u 36 ustanova na širem području Manile i u obližnjoj pokrajini Bataan. Osim toga, pruža pomoć napuštenim starijim osobama.
Tijekom 21 godine zaklada je spasila više od 55 tisuća napuštene djece.