Prosvjed zbog najavljenog poskupljenja struje

Prosvjed zbog najavljenog poskupljenja struje

U Banjoj Luci je u tijeku okupljanje građana uoči protesta koje su organizirali opozicijski poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja cijene struje za domaćinstva u ovom bh.entitetu.

Iako su vlasti RS-a demantirale da će doći do rasta cijene električne energije, iz PDP-a i SDS-a su istakli da je to, kako tvrde, njihova pobjeda i da će to da proslave" okupljanjem u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”.

Premijer RS-a Radovan Višković je rekao da građanima koji troše do 500 kilovata, a takvih je 86 posto domaćinstava, cijena struje neće poskupiti bar ne u mandatu ove Vlade RS.

Dodao je da preostalih 14 posto domaćinstava, po analizama “Elektroprivrede RS”, ima veću potrošnju, koja doseže i više od 2.000 kilovata.

Poslanik Nebojša Vukanović rekao je da je izjava premijera da struja neće poskupjeti predstavlja pobjedu opozicije.
‘Izlazimo sa bijelim zastavama da to proslavimo’, rekao je Vukanović.

U parku se nalazi nekoliko stotina pristalica opozicije, a atmosfera se "podgrijava" pjesmama "Avionu, slomit ću ti krila" i "Pada Vlada".

Stigli su i poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivukovic, Nebojša Vukanović i Zoran Vidić koji će i govoriti na protestima.