Proračun Grada Širokog Brijega povećan za 630 tisuća maraka

sjednica, proračun

Na sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega, održanoj u petak u ovom gradu, usvojen je prijedlog Odluke o izmjenama proračuna Grada Širokog Brijega za ovu godinu, kao i Nacrt proračuna za 2020. godinu.

Ovim prijedlogom proračun Širokog Brijega za 2019. godinu povećan je za oko 630 000 maraka, odnosno s planiranih 14 milijuna i 970 tisuća na 15 milijuna i 600 tisuća maraka.

Ovo je drugi rebalans proračuna ove godine, a razlog su ostvareni veći redovni prihodi te manji rashodi u odnosu na plan proračuna.

Prijedlog nacrta proračuna za 2020. godinu iznosi oko 13 milijuna maraka, s tim da je kredit u ovoj godini računat u rashodovnoj strani pa je prihodovna strana proračuna znatno manja u odnosu na prethodnu godinu. Javna rasprava za ovaj prijedlog trajat će od 26. studenoga do 11. prosinca ove godine.

Usvojena je, među ostalim, i Odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje gradskog pravobranitelja, Odluka o stipendiranju 65 studenta deficitarnih zanimanja te Odluka o osnivanju Lokalnog ekonomskog vijeća.