Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Sulejman Tihić, SDP BIH, HDZ BiH, Dragan Čović, Milorad Dodik, sda, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Sulejman Tihić, pregovori, Sulejman Tihić, BIH, vlast, Sulejman Tihić, SDA BIH, udruge, HVO, Sulejman Tihić, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija, Dragan Čović, SDA BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, sda, BIH, Sulejman Tihić, Ivo Sanader, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, BIH, dr. Dragan Čović, Sulejman Tihić
Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, za AA je potvrdio da je Sulejman Tihić preminuo u večernjim satima.

"Članovi Konzilija KCUS-a danas su mi prenijeli da je prije 40 minuta prestalo da kuca srce mog dugogodišnjeg prijatelja Sulejmana Tihića", kazao je Kebo u izjavi za AA.

Naglasio je da je ovo veliki gubitak za sve Bošnjake, ali i za cijelu zemlju.

"Ovo je težak gubitak za sve Bošnjake, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Tihić je bio ugledni političar koji je svojim političkim djelovanjem stremio ka sintezi jedinstvene BiH i traženju rješenja. Otišao je tiho, kao što je tiho i živio", rekao je Kebo.

Od dolaska u KCUS 22. augusta, Tihić je bio smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Tihić je već mjesecima zbog teške bolesti i operacija bio odsutan iz političkog života, a u posljednje vrijeme oporavljao se u svojoj kući u Bosanskom Šamcu.

Sulejman Tihić rođen je 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu.

Član je Stranke demokratske akcije BiH od njenog osnivanja 1990. godine.