Prava zima stiže tek u veljači

hladnoća, zima, polarna zima, zima, snijeg, veljača, zima, snijeg, Hercegovina, Marko Marušić, zima, povratak, bura, snijeg, hladnoća, Rekordna hladnoća, savjeti, zima, hladnoća, Rekordna hladnoća, vremenska prognoza, hladnoća, snijeg, ekstremne hladnoće, zima, vremenska prognoza, snijeg, duvno, priče, polarna zima, vremenska prognoza
U regiji se temperatura ovih dana kreće između 5 i 14 stupnjeva, a u primorskom području i do 18 stupnjeva Celzijevih.

Zbog visokih temperatura, na većini planina skoro i da nema snijega. Nedostatak snježnog pokrivača pokvario je skijašku sezonu u Sloveniji, BiH i Crnoj Gori, javlja RTRS.

I dok se na crnogorskom primorju temperature kreću oko 18 stupnjeva, na planinama se ne spuštaju ispod nule.

Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine je i u Hrvatskoj. Iste temperature predviđaju se i za sljedeće dane, snijeg se ne očekuje, a ni obilnije kiše.

Prema mišljenju meteorologa, toplo vrijeme je posljedica djelovanja veoma prostrane ciklone i jedino se njezin jugoistočni dio nalazi pod utjecanje slabe anticiklone. U takvim okolnostima u ove krajeve i veći dio Europe dolazi topao zrak s Mediterana i iz Afrike. Zbog toga je i vrijeme toplije od prosjeka, a teško je procijeniti kada se može očekivati prava zima, navode stručnjaci.

Nagli pad temperature sa snijegom može se očekivati krajem siječnja i početkom veljače, a takvo vrijeme bi se zadržalo sve do ožujka. Stručnjaci tvrde da nagla promjena temperature ne bi pogodovala usjevima i voću, javlja RTRS.