FOTO/VIDEO  Na današnji dan, 2. svibnja 1991

Na današnji dan, 2. svibnja 1991
Na današnji dan, 2. svibnja 1991., pobunjeni Srbi pobili su 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu kraj Vukovara.

Dana 1. svibnja 1991. policijska patrola namjeravala je skinuti jugoslavensku zastavu koja je visila na ulazu u Borovo Selo i zamijeniti je hrvatskom zastavom. Na njih su pobunjenici zapucali. Dvojica policajaca pri tom su uspjeli pobjeći, a dvojicu su zarobili.

Nakon toga čelnici hrvatske policije pregovaraju s Vukašinom Šoškočaninom, vođom srpskih ekstremista u Borovu Selu, kako bi oslobodili policajce. Pregovori propadaju i odlučeno je da se zarobljeni policajci oslobode policijskom akcijom.

Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić heroji su koji su glavom platili ovu odluku. Bili su pripadnici specijalne policije iz Vinkovaca, mahom mladi i neiskusni.

Dočekani su u zasjedi i pobijeni. Teroristi su ih pustili da dođu do središta sela i onda otvorili paljbu sa svih strana na njih. Pucali su na autobuse iz dvorišta, kuća, s krovova. One koji nisu odmah umrli su ili hladnokrvno ubili ili zaklali. Uz to, više od 20 policajaca je ranjeno.