Na današnji dan 1990-te

zakon o prebivalištu, Hrvati, hrvatska himna, Hrvatska, oluja, Jadranka Kosor, Hrvatska, dan neovisnosti, Hrvatska, stjepan mesić, domoljublje, Hrvati u BIH, HVO, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, krađa, zastava RH, Sarajevo, Hrvati u BIH, Hrvatska, pomoć, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, branitelji, poziv, predsjednički izbori, branitelji, ovrhe, Zakon, Hrvatska, pomoć, pomoć Hrvatima u BiH, inozemna pomoć, Hrvatska zemlja, odluka, pomoć, Hrvatska zemlja, javni poziv, ZUV HGP, Hrvatska zemlja, Hrvatska, okrugli stol, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, javni natječaj, HSP HB, čestitka, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, HVO, čestitka, Hrvatska, ustav, Hrvati, stvari, Hrvatska, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvatska, Hrvatska zemlja, čestitke, čestitka, Hrvatska, priznanje, Hrvatska zemlja, pomoć, Hrvatska zemlja, vlado gotovac, govor, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, ivica lozina, Australija, Hrvatska zora, dan neovisnosti, hrvatska zastava, hrvatski
Sabor Republike Hrvatske donio je Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske 21. prosinca 1990. godine. Novost u grbu bila je kruna s pet štitova i povijesnim hrvatskim grbovima, i to s najstarijim poznatim grbom Hrvatske te s grbovima Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije. Likovni prikaz novog grba izradio je akademik Miroslav Šutej, a prihvatila ga je komisija kojoj je bio na čelu prof. dr. sc. Nikša Stančić, predstojnik katedre za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kod zastave je definirano da joj je širina dvostruko veća od visine. U rujnu 2011. predsjedništvo Hrvatskoga sabora donijelo je odluku da se izrade i objave grafički standardi za grb i zastavu RH, kako bi se izbjegla dotadašnja situacija da su u javnoj uporabi bile njihove brojne inačice načinjene raznim tehnikama.

Tako napravljeni digitalni zapisi grba i zastave može se pronaći na internetskim stranicama Hrvatskog sabora.