FOTO/VIDEO  Javljanje iz Vukovarske bolnice bilo je posljednje

siniša glavašević, Vukovar
Siniša Glavašević (Vukovar, 4. studenoga 1960. - Vukovar, 20. studenoga 1991.), hrvatski je novinar, publicist, prozaik i heroj obrane Vukovara. Ubijen je na Ovčari prjie 26 godina.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, a studij komparativne književnosti i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Nakon završetka školovanja radio je u školama u Lovasu i Borovu Naselju.

Na Hrvatskome radiju Radio Vukovar zaposlio se najprije kao spiker, a za vrijeme Domovinskog rata je bio urednik i ratni izvjestitelj. Bio je ranjen krhotinom granate 4. studenoga 1991. godine na putu u bolnicu gdje je krenuo prikupiti podatke za izvješće. Poslije pada grada Vukovara odveden je, 19. studenoga 1991. godine, iz vukovarske bolnice i od tada mu se izgubio trag. Naknadno je utvrđeno da je ubijen i pokopan u masovnoj grobnici na Ovčari 20. studenoga 1991. godine a ekshumiran je i identificiran u veljači 1997. godine.

Za Kroniku dana, 18.11.1991. godine, Glavašević se vrlo emotivno javio iz Vukovarske bolnice. Ovo je javljanje bilo posljednje javljanje pokojnog Siniše.

Grob Siniše Glavaševića na zagrebačkom Mirogoju. Sahranjen je pokraj kolege i prijatelja Branimira Polovine na Mirogoju u Zagrebu, 14. ožujka 1997. godine.