Potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za hrvatski narod u BiH 6. rujna

Vlada Republike Hrvatske je na 173. sjednici održanoj 1. kolovoza 2019. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Potpisivanje ugovora s korisnicima potpore održat će se 6. rujna 2019. godine u 16.00 sati u prostoru kongresne dvorane franjevačkog samostana u Tolisi (pored Orašja) čije uređenje i obnovu pomaže Vlada Republike Hrvatske i u kojem se nalazi jedan od najljepših muzeja u ovom dijelu Europe simboličnog naziva ”Vrata Bosne”, navedeno je također.

U 2019. godini, temeljem provedenog Javnog natječaja kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, potporu je dobilo 89 programa i projekata, i to: 34 programa i projekta iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 programa i projekta iz područja zdravstva te 26 programa i projekta iz ostalih područja.

(fena)