Radi i putuj: Prilika za sve studente BiH

prilika za sve studente, work and travel

Sudjelovanjem na Work and Travel programu kulturološke razmjene stječete mogućnost da provedete do pet mjeseci u SAD-u radeći sezonske studentske poslove sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta i da putujete širom Amerike. Agencija Experience organizira ovaj program u BiH u suradnji sa zakonito akreditiranim američkim organizacijama, tj. sponzorima.

https://www.youtube.com/watch?v=cDvVP2gkfeA

Poslovi su uglavnom u turističkoj djelatnosti: rad u hotelima, restoranima, buticima, ili zabavnim parkovima.Poslovi se plaćaju od 7,5$ – 15$ po satu.
Poslovi koji se nude studentima se nalaze na lokacijama koje su u većem broju turističke sa velikim brojem turističkih atrakcija.
Experience agencija vam nudi izbor preko 70 lokacija po citavoj Americi gdje mozete raditi.

Bitno je naglasiti/treba znati da su sve pozicije koje imamo u ponudi, sezonske. Nije potrebno specijalno iskustvo ili kvalifikacije iz oblasti turizma. U slučaju da je posao koji ćeš obavljati u direktnoj vezi za klijentima, znanje tvog engleskog mora biti na odgovarajućem nivou. U Americi ćeš biti tretiran/a jednako kao i svi drugi stanovnici Amerike. Kada pristupiš Work and Travel programu pruža ti se mogućnost da legalno radiš i imaš puna prava, baš kao građani Amerike. Također, ako želiš, lako možeš pronaći i dodatni posao i ostvariti dodatnu zaradu.

Za svaki rad ćeš biti korektno plaćen/a, primat ćeš napojnice, a bit će ti plaćen i svaki prekovremeni rad.

Full time rad iznosi 40 sati tjedno, a većina poslodavaca plaća prekovremeni rad čak do 150% od osnovne zarade! Ukoliko se potrudiš, možeš zaraditi više nego pristojnu količinu novca u toku jednog ljeta u Americi.

Trajanje i termini

Program Work and Travel počinje tijekom svibnja i srpnja, dok se precizan datum polaska bira u skladu sa radnom ponudom i mogućnostima. Prvi datum kada možeš početi sa svojim ljetnim poslom u Americi je 1.lipanj, a završetak ugovora je 1. listopad. Poslije ovog datuma moraš prestati sa radom, ali ti i dalje preostaje 30 dana koje možeš iskoristiti za putovanje po Americi.
Nakon isteka radnog djela programa, sudionici imaju pravo još 30 dana boravka u SAD-u, ali isključivo turistički, što je prava prilika za putovanje, druženje i upoznavanje ljudi i mjesta širom Amerike. Rad u ovom periodu je strogo zabranjen.

Uvjeti sudjelovanja

Za sudjelovanje u programu studentske razmjene potrebno je zadovoljiti sljedeće uvjete:
1. Da ste student preddiplomskih ili diplomskih studija,
2. Da redovno polažete ispite
3. Da imate između 18 i 30 godina
4. Da imate nivo znanja engleskog jezika koji odgovara željenom poslu