Zvizdić sazvao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

Denis Zvizdić, parlamentarna skupština, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Denis Zvizdić, sjednica Kolegija, Predstavnički dom PSBiH, Politika, Denis Zvizdić, psbih

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Na sjednici je predviđeno određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o provođenju Općih izbora 2018. godine i Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Također, članovi Kolegija trebali bi odrediti i nadležnu komisiju za razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti BiH do 30. lipnja 2019. godine.

Trebala bi biti određena i nadležna komisija za razmatranje inicijative poslanika Naše stranke Predraga Kojovića, Aide Baručije i Mirjane Marinković-Lepić koji traže izmjenu Pravilnika o korištenju telefona u PSBiH.

Inače komisije koje će razmatrati te dokumente još uvijek nisu formirane, a u pitanju je šest radnih tijela Doma (Ustavnopravna komisija, Komisija za vanjske poslove, Komisija za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za financije i budžet, Komisija za saobraćaj i komunikacije te Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova).

U najavi sjednice iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH podsjećaju da sjednice Kolegija nisu otvorene za javnost.