FOTO/VIDEO  Zoran Tomić gostovao u emisiji Dobar, loš, zao

Kao što smo pisali u najavi emisije Zoran Tomić danas je jedan od vodećih znanstvenika na području odnosa s javnošću u BiH i regiji. Sama emisja počela je video prilogom u kome Zlatko Lagumdžija novinaru Javnog servisa naređuje što će i kako objaviti u svom prilogu.

U emisiji je bilo puno riječi o tom slučaju koji nije zabilježila novija povijest u nekoj modernoj demokrartskoj državi, ali sa obzirom da je ovo BiH onda je i takvo nešto moguće.

"Radi se o čistom pritisku politike na medije, i to na javne medije. Čini mi se da ovdje postoji jedna simbioza, suradnja javnih medija i pritiska politike. To je jedan od instrumenata političke komunikacije, o kojima mi ukazujemo u radu sa studentima. Međutim, svaki put kada se dogodi, porazno je. Mi još ovakve oblike možemo naći u čistom obliku na Kubi, u Sjevernoj Koreji i još nekim drugim zemljama koje medije apsolutno drže pod kontrolom, a te medije sam u jednom svom znanstvenom radu nazvao „ukroćeni mediji“. Ovdje imamo „ukroćene novinare“, „ukroćene medije“. Tko strada? Stradamo mi koji u izvjesnom smislu predstavljamo javnost, koji  primamo informacije, dominantno putem televizije", rekao je Tomić u emisiji.

Pričalo se i o posjeti premijera Republike Hrvatske Zorana Milanovića BiH, te o svemu što se događalo tijekom tog službenog posjeta. I ovaj puta su se urednik i njegov gost osvrnuli na gafove Zlatka Lagumdžije koji su se dogodili tijekom Milanovićevog posjeta BiH.

U emisiji je postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo:

Smatrate li skandaloznim ponašanje ministra VP BiH Zlatka Lagumdžije?

Rezultate ankete kao i cijelu emisiju pogledajte u našem video prilogu.