"Živko Budimir je marioneta u rukama bošnjačkih političara"

Rekao je ovo "Glasu Srpske" poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Drago Kalabić komentirajući  Budimirovu nedjeljnu izjavu da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović "predvode antidejtonski blok BiH, koji predstavlja latentnu opasnost za njeno postojanje".

"Umjesto što daje takve izjave, Budimir bi trebalo da se zapita zašto ne smije da se pojavi među predstavnicima svoga naroda", rekao je Kalabić.

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota kaže da Budimir nema legitimitet, niti legalitet hrvatskog naroda u BiH i da je posljednji koji može da govori o legitimnim predstavnicima Hrvata.

Budimir je na sesiji Asocijacije neovisnih intelektualaca "Krug 99" u Sarajevu rekao da je vlast u FBiH "kvalitetna" i da ne treba tražiti druga rješenja.

"Vlast u FBiH neće ništa ugroziti do idućih izbora. S obzirom na to da su izabrani Vlada, predsjednik i potpredsjednici i Parlament FBiH ne vidim razloga zašto tražiti druga rješenja", rekao je Budimir odgovarajući na pitanje novinara "Glasa Srpske" o eventualnom povlačenju Naloga visokog predstavnika o suspenziji odluka Centralne izborne komisije BiH, kojim je potvrđena nezakonitost izbora federalnih vlasti