Žena koja je optužila Trumpa za seksualni napad sudu predstavila nove dokaze

Donald Trump, optužbe, seksualni napad

Summer Zervos, republikanka koja je optužila Donalda Trumpa za seksualni napad 2007. godine, iznijela je jučer u sudskom podnesku nove informacije kako bi potvrdila svoje prijašnje tvrdnje, piše CNN.

Prema podnesku, Zervos je kontaktirala odvjetnike u vezi s napadom 2011. godine, a obratila se o tome Fox Newsu u kolovozu 2015. 

https://www.youtube.com/watch?v=3LvZAEwzy6Q

Zervos, vlasnica restorana u Kaliforniji, trenutno tuži Trumpa zbog klevete nakon što ju je 2016. godine, nakon njene javne izjave o seksualnom napadu, nazvao lažljivicom, prenosi index.hr.

“Činjenica da je tužiteljica zatražila pravnog savjetnika još 2011. godine te o napadu govorila i drugim osobama, uključujući novinsku organizaciju, podupire zaključke da je njezina temeljna pripovijest istinita”, stoji u podnesku odvjetnice Mariann Wang.

Odmah ispričala članovima obitelji

Wang je navela kako je Zervos odmah o Trumpovom navodnom seksualnom napadu ispričala članovima obitelji i bliskim prijateljima. Zatim se 2011. godine obratila nizu pravnika, uključujući Gloriji Allred, piše Wang.

U podnesku se nalazi i email Fox Newsu od 9. kolovoza 2015. U njemu Zervos piše o Trumpovom neprimjerenom ponašanju.

“Bila sam na reality showu ‘Pripravnik’. Nakon završetka emisije Trump me pozvao u hotelsku sobu pod krinkom ponude za posao. No imao je drugačiju agendu. Molim vas da me kontaktirate”, piše u e-mailu Fox Newsu.

“Počeo me agresivno ljubiti i primio je moje grudi“

Podsjetimo, Summer Zervos ispričala je 2016. na konferenciji za novinare kako ju je Trump pokušao privoljeti da legne s njim u krevet kada su se susreli kako bi razgovarali o mogućem zaposlenju.

“Zatražio je da sjednem do njega. Poslušala sam. Tada me je zgrabio i počeo me agresivno ljubiti i stavio svoju ruku na moje grudi”, rekla je Zervos.

Trump je 2016. ljutito odbacio optužbe niza žena protiv njega, nazvavši te žene “bolesnima” te rekavši kako su optužbe izmišljene.

“Ne znam tko su ovi ljudi. Gledam sve to na televiziji i mislim da je to ogavno. To se nastavlja, nemaju svjedoka, nema nikoga u blizini”, rekao je tada Trump.

“Neke to vjerojatno rade zbog malo besplatne slave. To je potpuna namještaljka. Sada iznenada, nakon mnogo, mnogo godina pojavljuju se lažne optužbe manje od mjesec dana prije jednih od najvažnijih izbora u povijesti naše zemlje”, dodao je.

Bili istoga dana u istome hotelu

Zervos je tvrdila kako postoje dokazi da su njih dvoje bili istoga dana u istome hotelu, što je Trumpov ured kategorički negirao.

Odvjetnica Wang tvrdi kako je Trump sada bio sudski “prisiljen dati na uvid informacije iz vlastitih dokumenata koje potvrđuju da su on i tužiteljica bili točno ondje gdje je ona rekla da su bili i u točno vrijeme koje je ona navela”.

Trumpov ured prvotno je tu dokumentaciju proglasio “povjerljivom” te ju je pristao predati tek nakon višemjesečnog natezanja sa sudom, navodi se u novom podnesku.