Željko Asić napustio HSP BiH

"Trenutačno obnašam dužnost zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, te dopredsjednika Glavnog stana i člana Predsjedništva HSP-a BiH. Razlozi istupanja iz HSP-a BiH su nepremostive konceptualne naravi pristupa politici, ali i brojni drugi razlozi, te razlike u viziji politike i vođenja stranke.

Odluku o napuštanju stranke donio sam nakon konzultacija sa svojom bazom i na njihovo inzistiranje je i uslijedila ova odluka, jer podržavaju moj politički rad i traže ostvarenje zacrtanih političkih ciljeva. Budući da to nije bilo moguće ostvariti u sadašnjem političkom okviru, zajednički smo odlučili napustiti HSP BiH i svi se priključiti inicijatoru i utemeljitelju nove Stranke pravde i povjerenja Živku Budimiru, predsjedniku Federacije BiH.

Inače, u prošlom mandatu sam bio izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, te član Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Kluba hrvatskog naroda, a u sadašnjem sam mandatu u Zastupničkom domu. U HSP-u sam četiri mandata uzastopno bio član Glavnog stana HSP-a BiH, te dva puta u mandatu tajnika Glavnog stana, a trenutačno odlazim s pozicije dopredsjednika Glavnog stana i člana Predsjedništva HSP-a BiH.

Zajedno sa svojom bazom od preko stotinu ljudi iz Podružnice HSP Mostar Jugozapad i u svoje osobno ime, nakon odlaska iz stranke, želim sve najbolje Hrvatskoj stranci prava Bosne i Hercegovine u njezinu daljnjem radu i političkom djelovanju, priopćio je Željko Asić.

FENA