Zelenika: Kolinda Grabar-Kitarović štiti podobnost, kriminal, korupciju i nepotizam, a ne konstitutivnost Hrvata u BiH

diana zelenika

Bivša zastupnica HDZ 1990 Diana Zelenika danas je putem Facebooka objavila komentar u kojem je komentirala kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu Hrvatske i njen odnos prema Hrvatima u BiH. 

Njen post objavljujemo u cijelosti.

- Danas na Dan neovisnosti Republike Hrvatske željela bih uputiti čestitke obiteljima poginulih i onima živim koji su je stvarali i gradili. No, sjetih se i nasmijah od srca ponovno riječima koje je pred par dana aktualna predsjednica prigodom objave kandidature u utrci za novi mandat, uputila Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Kako reče, ustrajati će na zaštiti naše konstitutivnosti i ravnopravnosti, pa ju moram podsjetiti da je upravo ona sa vrhom stranke koja ju podupire, osobito Milijanom Brkićem, ta koja radi majorizaciju oporbe unutar Hrvata u Bosni i Hercegovini. Godinu dana nakon općih izbora u našoj zemlji, podsjećam da je ona za jedinog hrvatskog kandidata, od mogućih pet, priznala Dragana Čovića, a tako se štiti podobnost, kriminal, korupcija i nepotizam, a ne konstitutivnost.

Treba li da spomenem moje otvoreno pismo i poziv na sastanak na kome bi čula i mišljenje oporbe naroda koga tobože želi štititi. Treba li da napomenem da sam u vrijeme pisanja tog pisma bila jedna od svega pet članova hrvatskog kluba Parlamenta BiH. Onima koji ne znaju želim ponoviti da nikada nije odgovorila jer nije željela čuti mišljenje i na taj način je doprinijela majorizaciji u Hrvata.

Toliko o lažnim obećanjima. A da je čula možda bi propast Aluminija bio zaustavljen. Možda bi razmislila i o namještanju negativnih rezultata u HT Mostar i Elektroprivredi HZHB kao možebitnom uvodu u sramnu privatizaciju, kakve smo već viđali. Možda bi sada neki od tih Hrvata koje tobože štiti imao plaću i obrok svom djetetu. Možda nečija mati ili otac ne bi ostali sami, neki čak i nepokretni, dok im djeca i unuci pakuje kofere za Njemačku ili možda Irsku.

I na kraju savjet gosdpođi predsjednici ukoliko hoće da ustraje na zaštiti Hrvata u Bosni i Hercegovini neka pošalje nešto novca da bi se nastavila istraga u Aluminiju! - napisala je Zelenika.

https://www.facebook.com/pages/category/Politician/Diana-Zelenika-182282381981596/