VIDEO  ZBOG POSEBNIH UVJETA Komšić, Džaferović i Dodik povećali plaće zaposlenicima

Predsjedništvo BiH
NAP

Loša ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini, nije utjecala da članovi Predsjedništva BiH donesu zaključak kojim bi plaće zaposlenim u ovoj ustanovi trebale biti povećane za 20 posto.

Analitičari kažu, da bi s ovim povećanjem, savjetnici naših članova Predsjedništva- bili više plaćeni od predsjednika nekih susjednih zemalja, piše BHRT.

Sadržaj se učitava...

Plaće šefova ureda sve tri člana predsjedništva BiH mogle bi biti povećane za 600 maraka, a savjetnicima bi trenutna plaća mogla biti uvećana za 400, ako Vijeće ministara usvoji zaključak Željka Komšića, Šefika Džaferovića i Milorada Dodika da se zaposlenim u Predsjedništvu BiH plaće povećaju za 20 posto.

Elementarna matematika kaže da bi plaće savjetnika bile veće nego plaće predsjednika susjednih nam država, kaže Žarko Papić. On uspoređuje život aktualnih članova Predsjedništva s onim u bivšoj nam zemlji.

Koliko državne, odnosno entiteske institucije i javni sektor uopće ima automobila i koliko košta njihova nabavka i održavanje, nitko ne zna. Službeni registar ne postoji, ali prema podacima Balkanske istraživačke agencije postoji oko 3.548 službenih automobila.

“Nismo mi uspjeli da unesemo sve podatke koje smo mi prikupili a kamo li podatke koji još nisu objavljeni ili podatke za sve institucije i javne kompanije tako da se taj broj kreće u tisućama preko 5 tisuća”, kaže Semir Mujkić, Balkanska istraživačka agencija.

Postoje brojni primjeri da se van granica BiH ne koriste povlastice koje imaju bh. političari, od službenih vozila, visokih plaća, naknada za odvojeni život, pa i tzv. bijelog hljeba.