Završen sastanak pet parlamentarnih stranaka u Sarajevu

...nastaviti zajednička nastojanja da se što prije formira parlamentarna većina na razini BiH i na ostalim razinama na kojima nije formirana.
Ovo je nakon sastanka rukovodstava ovih pet stranaka u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu kazao predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

On je podsjetio da je na prethodnom sastanku šest stranaka uputilo poziv još dvijema strankama (SDA i SDP BiH) da danas razgovaraju o uspostavi parlamentarne većine.

„Danas je na ovom sastanku bilo pet stranaka. Mi smo danas bili pripravni razgovarati i o smjernicama za programsku platformu za uspostavu parlamentarne većine, ali s obzirom na neodaziv jednog broja stranaka, danas smo zapravo razgovarali kako deblokirati ovaj proces", kazao je Ljubić, koji je kooridinirao današnji sastanak.

Po njegovim riječima, sljedeći sastanak će sazvati i koordinirati Savez za bolju budućnost BiH.

„Što se tiče sutrašnjeg sastanka, na poziv privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, sudjelovat će predstavnici ovih pet stranaka koje su danas bile na ovom sastanku", kazao je Ljubić novinarima.

(Fena)