Započela predizborna kampanja Koalicije Hrvatsko zajedništvo

kampanja, predizborna kampanja, Hrvatsko zajedništvo

...Sjemeništa sluge Božjeg Petra Barbarića u Travniku, započela je predizborna kampanja Koalicije Hrvatsko zajedništvo i Hrvatskoga pokreta za središnju Bosnu kao dijela hrvatskoga zajedništva.
U borbu za opstanak i budućnost ove naše zemlje Koalicija Hrvatsko zajedništvo krenula je iz Travnika, a kampanju će završiti u Mostaru, što je simbolika dva grada koja proživljavaju istu sudbinu na dvije obale Lašve i Neretve. Prva poruka Hrvatskoga zajedništva jeste da tama ne može vječno trajati i da zora bolje budućnosti sviće.
Nazočne je pozdravio domaćin Anto Bilić, zastupnik HDZ1990 u Županijskoj skupštini Središnja Bosna i voditelj Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu.

„Ovo je vapaj, krik, molba, zahtjev: promijenimo odnos prema svome narodu! Ovdje u Travniku se bije boj za opstanak hrvatskoga bića u BiH i zato večeras započinjemo kampanju uz obećanje: radit ćemo s narodom i nećemo se bogatiti na račun siromašnih, a svoja obećanja ćemo ispuniti!", kazao je u svojem obraćanju nazočnima Ilija Cvitanović, predsjednik Koalicije Hrvatsko zajedništvo i dodao: „U Daytonu je definiran paritet između Travnika i Mostara, a gdje je Travnik danas? Zaboravljen od vladajućih! I zato smo večeras ovdje kako bismo poslali poruku da ovako više ne možemo! Mi smo tu i jamčimo da nećemo raditi kao naši prethodnici. Vodit ćemo odgovornu politiku u kojoj je čovjek na prvom mjestu. Jamčimo vam: tu smo i nećemo se odnaroditi. Radit ćemo za narod i državu, za opstanak i ostanak, za budućnost ove naše lijepe zemlje."

Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda u emotivnom govoru pozdravila je sve nazočne riječima: „Je l' dosta više pogrješnih politika, omalovažavanja i osiromašivanja građana ove zemlje?! Ja kažem: dosta je! I kad budem predsjednica mome hrvatskom narodu, kao i Srbima i Bošnjacima i svim građanima BiH, obećavam: tama ne može vječno trajati. Imate mogućnost izbora jer mi smo oni koji će realizirati predizborna obećanja i vratiti dostojanstvo svakom čovjeku".