Zajednički sastanak vodstava HDZ BiH i HDZ 1990

Posebno je na ovom sastanku bilo riječi o funkcioniranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj i Županiji zapadnohercegovačkoj.

Konstatirano je zadovoljstvo međusobnom suradnjom u županijskim vladama uz naglasak na međusobno jačanje povjerenja, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Također je razgovarano o predstojećim lokalnim izborima, te načinima suradnje na izborima kako ove dvije stranke tako i stranaka okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru BiH. Zaključeno da svi prijedlozi i otvorena pitanja budu predmet konkretnih dogovora stranačkih vodstava na svim razinama.

Bilo je riječi i o procesu izbora nove vlade u Hercegbosanskoj županiji. Iz odgovornosti prema svim građanima u ovoj županiji zaključeno je da ovaj proces uspostave vlade treba što prije završiti na ranije dogovorenim načelima.

Dva predsjednika su informirali stranačka vodstva o rezultatima razgovora šest stranačkih lidera u Banjoj Luci. Izraženo je  zadovoljstvo spremnošću svih sudionika razgovora da se nađu najbolja rješenja koja će osigurati ustavnu ravnopravnost svih naroda i građana i ubrzati put BiH prema NATO i Europskoj uniji, stoji dalje u priopćenju.