Vrh SDA BiH prihvatio ostavku kompromitiranog potpredsjednika

Vrh SDA BiH prihvatio ostavku kompromitiranog potpredsjednika
Radiosarajevo.ba

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine u utorak je prihvatilo ostavku potpredsjednika stranke Asima Sarajlića zbog umiješanosti u političku korupciju i zaključilo da pravosuđe treba ispitati je li kazneno odgovoran.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da unutar stranke još treba utvrditi Sarajlićeve političke odgovornosti zbog skandala koji je izbio pošto je u javnost dospjela snimka u kojoj on nekolicini sugovornika objašnjava na koji je način "kupio" neke od članova stranke da bi oni glasali za točno određenog kandidata za predsjednika sarajevske županijske organizacije najveće bošnjačke stranke.

Izetbegović je novinarima u potpuno opuštenom stilu govorio o tom skandalu zbog koje je glumac Emir Hadžihafizbegovića, kandidat SDA za ministra kulture Sarajevske županije, morao odustati od kandidature pošto je Sarajlić u kompromitirajućoj snimci kazao da mu je "glumac dužan" i da će stoga zaposliti suprugu jednog od "kupljenih" glasača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajlić je kazao i da je na sličan način "posredovao" prije četiri godine kada se SDA borila za poziciju gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako je tada "kupio" glas nekih od zastupnika u gradskom vijeću iz stranaka ljevice.

Uz dužnost potpredsjednika SDA i predsjednika iznimno važne stranačke kadrovske komisije Sarajlić je do sada bio i na dužnosti zastupnika u Domu naroda parlamenta BiH, a Izetbegović je naznačio da će unatoč skandalu moći ostati na toj poziciji za koju se u BiH dobiva plaća veća od 24 tisuće kuna.

"Sarajlić je branio BiH, dva puta (je bio) teško ranjen i ima pravo biti u tijelu u koje ga je narod izabrao", izjavio je Izetbegović novinarima.

Predsjednik SDA dodatno je relativizirao cijeli skandal kazavši da se kada je u slučaju SDA, velika stranka s tisućama članova ,"traži dlaka u jajetu" dok kod drugih stranaka to nije slučaj.

Ni Sarajlić se pred novinarima nije ponašao kao da mu je zbog nečeg neugodno iako je ponudio ispriku zbog svojih postupaka.

"Povlačim se iz svih stranačkim struktura, ali nakon sudskog epiloga vidjet ćemo da li se povlačim iz političkog života", kazao je bivši potpredsjednik vladajuće bošnjačke stranke.