Vlada HNŽ: Usvojen nacrt Zakona o visokom obrazovanju

Iz resora ministarstva gospodarstva Vlada je razmotrila informaciju „Klasteri u HNŽ - mogućnost gospodarskog razvitka", a iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede informaciju o izradi operativnih planova obrane od poplava u HNŽ.

Također, Vlada je dala suglasnost na financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2012. godinu.

Vlada je donijela odluku o utvrđivanju osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok svim korisnicima koji plaću primaju iz Proračuna HNŽ.

Vezano za rad Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila Uredbu o izmjenama Uredbe o članarinama u turističkim zajednicama, te Odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe i Odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2012. godinu.

Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Vladimir Babić prezentirao je informaciju o saniranju posljedica prirodne i druge nepogode u HNŽ, koju Vlada nije prihvatila, te je izraženo nezadovoljstvo radom ravnatelja i Uprave. O daljim koracima, kada je riječ o radu ravnatelja i Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Vlada će konkretne odluke donijeti na prvoj sljedećoj sjednici.

Vlada HNŽ