Vlada HNŽ: Usvojen nacrt zakona o novčanim potporama u poljoprivredi

Vlada je usvojila zaključak o pokretanju procedure kreditnog zaduženja po projektu modernizacije Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta „Džemal Bijedić", a vezano za dobivanje povoljnog zajma Vlade Austrije, kojim bi se izvršilo opremanje ove dvije visokoškolske ustanove u HNŽ.

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Semin Borić podnio je informaciju o aktivnostima vezanima za pripremu turističkih djelatnika, vinara, vinogradara i drugih poljoprivrednika, koji će zajednički predstaviti turističke i poljoprivredne potencijale Hercegovačko-neretvanske županije na ovogodišnjem 5. Sajmu turizma, koji se održava u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2012.

Ilija Cvitanović, ministar prometa i veza podnio je informaciju o poduzetim aktivnostima u vrijeme elementarne nepogode, u kojoj su prezentirane sve radnje koje je Ministarstvo učinilo kako bi se omogućilo odvijanje prometa na cestama u HNŽ za vrijeme trajanja prirodne nepogode. Konstatirao je kako je Ministarstvo učinilo velike napore na normalizaciji cestovnog prometa u vrijeme velikih snježnih padalina koje su HNŽ zahvatile tijekom proteklog mjeseca.