Vlada HNŽ: Plaća za ožujak nepromijenjena, u travnju 7% manja

U izjavi za medije, nakon sjednice, glasnogovornik Vlade Pero Pavlović kazao je kako je Vlada danas donijela odluke kojima je omogućena isplata plaća za mjesec ožujak u istom iznosu kao i do sada i da će ona, ovisno od tehničkih mogućnosti, biti na računima korisnika danas ili najkasnije u ponedjeljak.

"Kada je u pitanju stanje u Proračunu naše Županije, odnosno njegovo punjenje poznata je činjenica kako je ono značajno manje od planiranog. Unatoč svim mjerama koje Vlada poduzima kako bi se povećali prihodi i ostvarile uštede gdje je god to moguće, danas su se morale donijeti odluke kojima će plaća za travanj proračunskim korisnicima biti umanjena 7%. Također, umanjeni će biti grantovi za 20% i materijalni troškovi za dodatnih 32%", kazao je glasnogovornik Pavlović.

„Ove odluke su bile neminovne zbog stanja u kojem se nalazimo, te stoga očekujemo razumijevanje socijalnih partnera, koje smo u našim razgovorima informirali o teškom stanju i mogućim rješenjima. Držimo kako je ovo rješenje u trenutnim okolnostima jedino moguće, iako smo svjesni kako za ljude koji plaću primaju iz Proračuna ono predstavlja značajno umanjenje njihovih prihoda", istaknuo je Pavlović dodajući da vjeruje "kako će prihodi u narednim mjesecima biti veći, te neće biti potrebe za donošenje ovakvih odluka".

Vlada HNŽ