Vlada HNŽ-a usvojila Nacrt proračuna, Vlado Čuljak imenovan ravnateljom Službe za zapošljavanje za iduće četiri godine

Vlada HNŽ, izvansudske nagodbe, Novac, Vlada HNŽ, vlado čuljak, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Vlada HNŽ, Novac, bolnice, proračun

U nakani da sva ključna financijska dokumenta ponovno usvoji u tekućoj za sljedeću godinu, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je danas, na nastavku 112. redovite sjednice, usvojila Nacrt Proračuna HNŽ u iznosu 239.993.240,00 KM i Nacrt Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ za 2020. godinu.

Također, na ranije održanom prvom dijelu sjednice, usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna HNŽ za 2019. godinu u iznosu 242.494.657,00 KM.

Vlada je dala suglasnost na Prijedlog Financijskog plana u iznosu 17.002.500,00 KM i Prijedlog Odluke o izvršenju financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ za 2020. godinu.

Dana je, također, suglasnost na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNŽ u iznosu 4.480.000,00 KM i Odluku o izvršenju Financijskog plana Fonda za 2020. godinu.

Usvojena financijska dokumenta bit će upućena u daljnji skupštinski postupak.

Svjesni kako snažnijeg razvitka gospodarstva, poglavito turizma, nema bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar, Vlada je usvojila Odluku kojom je poduprla njezin rad u iznosu 300.000 KM.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ, Vlada je donijela više odluka o dodjeli koncesija u različnim područjima, poglavito vezano za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije, te eksploatiranja mineralnih sirovina.

Vlada je usvojila Rješenje o konačnom imenovanju ravnatelja Službe za zapošljavanje HNŽ kojim je Vlado Čuljak imenovan ravnateljom na razdoblje od 4 godine.