Vlada HNŽ-a neće dirati u plaće

Vlada HNŽ, Denis Lasić, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Ivan Beus, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, ZZO HNŽ, HNŽ, sjednica, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, popis, ministri, javni poziv, Vlada HNŽ
"Plaće i naknade ljudi koji rade u policiji, zdravstvu i državnoj službi za sada se neće dirati. Predsjednik Vlade predložio je takav stav, a svi članovi Vlade su ga podržali. Plaće su zadnja stvar koju ćemo smanjivati, ako za tim bude potrebe, a štedjet ćemo na svemu drugom", naglasio je Pavlović.

Kada je u pitanju smanjenje osnovice za izračun plaća zaposlenih u federalnim institucijama, te zakonske odredbe prema kojima osnovica na županijskoj razini može biti 90 posto federalne osnovice, glasnogovornik Pavlović istaknuo je kako Vlada HNŽ-a ne može utjecati na visinu osnovice, ali će kroz promjenu koeficijenata nastojati očuvati plaće zaposlenih u institucijama koje se financiraju iz županijskog proračuna na sadašnjoj razini.

Prijedlog proračuna već je upućen u skupštinsku proceduru, a u Vladi HNŽ-a očekuju da će se na dnevnom redu županijske Skupštine proračun naći krajem ovoga ili najkasnije početkom sljedećeg tjedna.

Fena