Vlada FBiH bez hrvatskih stranki

Tako je Vlada FBiH ostala bez jedine stranke s hrvatskim predznakom. Naime, još prije sjednice Glavnog stana, održane jučer, iz podružnice Posušje je stiglo priopćenje u kojem stoji da dio članova ove podružnice, među kojima i Vjekoslav Čamber, ministar rada u Vladi FBiH izlazi iz ove stranke. "Nezadovoljstvo koje tinja već mjesecima ovih je dana jednostavno doživjelo svoju kulminaciju, pa smo se odlučili na ovakav korak, jer ne želimo biti nikakav privjesak Jurišiću", poručuju iz ove podružnice HSP-a BiH, piše Večernji list.

Nije bio član

U HSP-u BiH više nije ni ministar financija u Vladi FBiH Anto Krajina koji nam je jučer kratko komentirao kako je on dio tomislavgradske ekipe, te kako slijedi ono što kaže vođa iste Josip Perić koji je još prije nekoliko dana kazao kako nikada i nije bio član ove stranke. Perić je jučer ponovio kako ne želi biti dio stranke koja je napravila veliku štetu politici te da će zajedno s ministrima (Krajina i Čamber) tražiti da financijska inspekcija pročešlja radnje unutar HSP-a BiH. On je istaknuo i da članovi njegove "ekipe" nikada nisu bili članovi HSP-a BiH, jer nikada nisu potpisali pristupnicu. Dodaje i kako ne postoji evidencija o članovima u HBŽ-u. Budući da naglašava kako će njegova ekipa nastaviti djelovati,, upitali smo ga zna li već u okviru koje stranke. "Moguće je da ćemo pokušati ujediniti sve pravaške stranke izuzev Jurišićevog HSP-a, sigurno je da nećemo praviti neku novu stranku", kaže Perić naglašavajući kako nema u cilju prikloniti se ni stranci Živka Budimira jer nije spreman biti u stranci kakvom se predstavlja SPP.

Povratak mandata

Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić je izjavio kako će još obaviti razgovore s federalnim ministrima Krajinom i Čamberom (jučer podnio ostavku), ali da je već odavno poznato kako je Ante Krajina u ekipi Josipa Perića, te da je očigledno kako se on ponaša po njegovim instrukcijama, a kada je u pitanju ministar Čamber poznato je da je on već više od pola godine samostalni strijelac. "Čamber je samostalni strijelac od trenutka kada je Živko Budimir napustio stranku", kazao je Jurišić. On je poručio kako će od sve trojice, odnosno svih koji su posljednjih dana izjavili da nisu članovi HSP-a BiH, ili da to nisu nikada ni bili zatražiti da vrate mandate stranci, te da će one koji se potpisuju u ime posuške podružnice tužiti jer je ona raspuštena i ne postoji. Glavni stan donio je jučer na sjednici odluku da je Stanko Primorac Ćane novi zamjenik predsjednika HSP-a BiH.