Vijeće ministara BiH utvrdilo Nacrt zakona o proračunu institucija

Vjekoslav Bevanda, Zoran Milanović, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, akcize, proračun, Proračun BIH, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, turisti, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda

 - Proračun je usvojen jednoglasno u gabaritima koje je utvdilo Fiskalno vijeće, znači 966 milijuna KM - izjavio je novinarima ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, dodajući da je to za 16 milijuna više nego što je bio prošlogodišnji proračun.

Po njegovim riječima, u ovom povećanju je omogućeno da se implementira i ono što je parlament donio, a to je povećanje plaća policajcima i povećanje toplog obroka za dvije KM zaposlenicima u institucijama BiH, osim izabranih i imenovanih dužnosnika.

- Znači, osim parlamentaraca, ministara, direktora agencija... Razlog za ovo je to što smo 2012. donijeli odluke kojima smo smanjivali plaće, topli obrok, naknade za prijevoz i sve ostalo. Korektnošću svih proračunskih korisnika, pregovorima sa sindikatima, jednostavno je omogućeno da i ovaj dio odluke implementiramo - pojasnio je ministar Bevanda.

Izrazio je zadovoljstvo „da je jedna etapa u usvajanju proračuna završena". Podsjetio je da je procedura usvajanja proračuna takva da se on sada upućuje Predsjedništvu BiH, koje je faktički predlagatelj prema oba doma parlamenta BiH, gdje se on konačno usvaja.

FENA