Valentin Inzko podržao Živka Budimira

Valentin Inzko, Živko Budimir
Iz Budimirova ureda priopćeno je kako je Budimir i tijekom ovog susreta potvrdio "konzistentnost svojih stavova koji se zasnivaju na poštivanju Ustava, Zakona, političkog i konstruktivnog dijaloga koji je jedini put ka rješenju krize, ne samo u Federaciji BiH, nego državi BiH".

"Primarni uzroci krize su konstantne težnje političkih stranaka za provođenjem osobnih, a ne interesa građana i naroda, te, pored ostalog, konstantne težnje slabljenja države BiH", kazao je Budimir, priopćio je Budimirov Ured za odnose s javnošću.

"Visoki predstavnik posebice je podržao jasan stav predsjednika Budimira u svezi učinkovitijeg funkcioniranja države, jedinog pregovarača međunarodne zajednice, te, pored ostaloga, odgovornost, zakonitom donošenju odluka u izvršnoj vlasti FBiH te, adekvatne reakcije u odlukama nesukladnim Zakonu, kao što su pitanje reimenovanja uprave Razvojne banke FBiH i RTV FBiH, priopćeno je iz Budimirova ureda.

Živko Budimir izabran je, prema odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, na nezakonit način za predsjednika F BiH 17. ožujka prošle godine, nakon čega je visoki predstavnik Valentin Inzko suspendirao odluku SIP-a.

dnevnik.ba/hercegovina.info