Uhićeni Glavaševi financijeri

Među uhićenima je i Drago Tadić, suvlasnik najveće građevinske tvrtke u istočnoj Hrvatskoj Osijek-Koteksa. Saslušan je i Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a prenosi hrt.hr.

Koliko će policija daleko otići u tom slučaju ovisit će o kvaliteti kriminalističke istrage, odnosno prikupljenim dokazima i obavljenim obavijesnim razgovorima, dodao je Grbić. Za pokušaj podmićivanja suca sumnjiči se 12 do 15 osoba, a pet uhićenih imalo je najaktivniju ulogu.

Grbić je najavio da će na obavijesni razgovor biti pozvan i saborski zastupnik Ivan Drmić (HDSSB) s obzirom da je on podnio kaznenu prijavu, nakon pisanja o tom slučaju u medijima.

Podsjetimo, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin prijavio je u kolovozu da se osječki poduzetnik Drago Tadić neprimjereno raspitivao o slučaju Glavaš, a Hrvatin je nakon tog razgovora o svemu obavijestio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Neki su mediji, ali bez službenih potvrda, izvijestili kako su Drago Tadić i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić pokušali podmititi predsjednika Vrhovnog suda s 300 tisuća eura i ishoditi oslobađajuću presudu za Glavaša, a nakon toga osječkoj su policiji Drmić i Sanja Marketić prijavili navodnu prijevaru i pokušaj reketa u prikupljanju novca za podmićivanje sudaca.

hrt.hr