U srijedu susret Josipović - Dodik u Slavonskom Brodu, pa u Zagrebu

Milorad Dodik
Prije sastanka, koji će biti održan od 10 do 10:30 sati u Gradskoj upravi Slavonskog Broda, predsjednik Dodik posjetit će u 9:30 sati župni ured u Brodu gdje će razgovarati sa župnikom Ivanom Toljom, najavljeno je iz ureda predsjednika RS.

Od 10:30 do 11:15 sati predviđen je sastanak delegacija Republike Srpske i Hrvatske, koje će predvoditi predsjednici Dodik i Josipović, a na kome će biti riječi o Rafineriji nafte u Brodu i prekograničnoj suradnji. U delegaciji Srpske, osim predsjednika Republike, bit će potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar ekonomskih odnosa i regionalne suradnje Željka Cvijanović, ministar financija Zoran Tegeltija, ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, ministar građevinarstva, prostornog uređenja i ekologije Srebrenka Golić i načelnik općine Brod Milovan Čerek.

Protokolom je predviđeno da delegacije RS i Hrvatske od 11:20 do 12:20 sati razgovaraju o problemima povratnika. Delegaciju Srpske na ovom sastanku činit će predsjednik Dodik, potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš, ministar unutarnjih poslova Stanislav Čađo, ministar financija Zoran Tegeltija, ministar ekonomskih odnosa i regionalne suradnje Željka Cvijanović, predsjednik Udruženja Srba izbjeglih iz Krajine i Hrvatske Petar Džodan i predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća.

Od 12:25 do 12:45 sati predsjednici Dodik i Josipović dat će izjave za novinare u Gradskoj upravi Slavonskog Broda. U 12:55 sati u parku škole "Hugo Badalić" u Slavonskom Brodu bit će položeno cvijeće na Spomenik djeci stradaloj u proteklom ratu, a nakon toga, u 13:10 sati predviđen je obilazak mjesta na kome se nalazila Pravoslavna crkva u Slavonskom Brodu koja je porušena.

Protokolom posjeta predviđeno je da predsjednici Dodik i Josipović u 17 sati u Zagrebu otvore Privredni forum, u organizaciji privrednih komora RS i Hrvatske. Posjetu predsjednika RS Hrvatskoj Josipović i Dodik zajednički su najavili tijekom susreta u prosincu prošle godine u Banjaluci, kada je hrvatski predsjednik primio nagradu Ličnosti godine banjalučkih "Nezavisnih novina".

(Srna)