U ponedjeljak odluka o raspisivanju lokalnih izbora u BiH

Po njegovim riječima, odluka će biti donesena kao i svih prethodnih ciklusa za lokalne izbore, s tim što ove izbore karakteriziraju neusaglašena rješenja u vezi sa izborom Gradskog vijeća Grada Mostara.

„S timu vezi CIKBiH će postupiti kako je propisano Izbornim zakonom BiH. Naime, u slučaju nemogućnosti organiziranja izbora iz bilo kojih razloga ti izbori se odgađaju, i to najdulje do 30 dana od redovno planiranih izbora. Ne znam šta će odlučiti na kraju CIKBiH s obzirom na to da smo mi kolektivno tijelo, ali pretpostavljam da će se donijeti odluka o odgađanju izbora za Mostar", kazao je Arnautović.

Dodao je da bi to onda bila prilika da novouspostavljena ekspertna komisija pripremi prijedlog i da se tijekom svibnja on usvoji od Gradskog vijeća Grada Mostara.

„U tom slučaju bi se stekli uvjeti da se usvoje izmjene Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH i da izbori za Mostar budu održani u posebnom terminu nakon što budu održani izbori za sve općine i gradove u BiH", kazao je on.

rtvslon.ba