FOTO  U Mostaru osnovana Hrvatska republikanska stranka

Hrvatska republikanska stranka, HRS, Slaven Raguž, Slaven Bevanda, Politika, Mostar

Temeljna programska orijentacija Hrvatske republikanske stranke je dokument Biskupske konferencije BiH 'Politika po mjeri čovjeka' u kojem su opisane vrijednosti i načela koji bi trebali biti temelj političkog djelovanja kao djelovanja za istinsko opće dobro. Cilj HRS-a je da se zalaže za puno ostvarivanje temeljnih ljudskih prava sukladno s općeprihvaćenim međunarodnim poveljama i konvencijama.

"Primarni cilj je da stvorimo jedan primjer kako bi političko djelovanje trebalo biti i kako bi se percepcija političara prema hrvatskom narodu promijenila, da bi politika postala djelovanje za opće dobro. Nadamo se da će stranka opstati i nakon izbora, koji je nama primarni cilj ukoliko dođe do izbora u gradu Mostaru," istakao je za HERCEGOVINA.info Slaven Raguž, predsjednik HRS-a .

Na pitanje može li Hrvatska republikanska stranka konkurirati HDZ BiH i HDZ 1990 Slaven Raguž je za HERCEGOVINA.info kazao da ne žele konkurirati i da će svoje djelovanje usmjeriti predlaganjem svojih projekata i da neće usmjeriti ka negiranju drugih. Mi ćemo detektirati koji su problemi u Hrvatskom narodu i ponuditi svoja riješenja, tko se složi sa njima neka glasuje za nas, tko ne ima za koga glasovati.