U BiH je potpuni nered i kaos

BIH, Sejdić i Finci, neprovođenja presude, Europski suda za ljudska prava, Europski parlament , Vodeći političari u BiH, doris pack, Strasbourg, doris pack, Hrvati u BIH, Europski parlament u Briselu, Europski parlament u Briselu, doris pack, BIH
Ondje vlada popuni nered i kaos, izjavila je Pack tijekom rasprave o izvještaju o napretku BiH za 2013. koja je vođena na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta održanoj u Strasbourgu.

Pack je izjavila kako bi trebalo poduprijeti nakanu Europske komisije da se BiH uskrate novac iz IPA fondova zbog neprovođenja presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci.

Kazala je i kako bez provedbe te presude koja inzistira na ukidanju diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina iz izbornog procesa rezultati idućih izbora u BiH ne bi trebali biti priznati.

Vodeći političari u BiH ne žele reforme, a one su nužne. Njima nedostaje dobre volje i svijesti da se promjene ne mogu ni izbjeći niti zaustaviti. Mi možemo upozoravati, moliti, pokušati pomoći. Na raspolaganju nemamo mehanizme prisile. Imamo IPA fondove, no političare to ne zanima, pa se ni ti fondovi ne troše.

U BiH je potpuni nered i kaos, izjavila je Pack.

hrt.hr