Tuzla oblijepljena plakatima: "Partija rada" poziva na klasni rat

'Ova grupa ima i svoj web portal, na kome naglašavaju da im je misija jačanje nezadovoljstva kod građana u cilju pokretanja klasnog rata, a članovi ove militarističke grupe na fotografijama su prikazani sa zamaskiranim licima, što je svojstveno teroristima širom svijeta.
Djelovanje ovakve grupe narušava sigurnost građana te unosi strah među građane, koji se samo zbog drugačijeg mišljenja mogu naći na meti ovih militarista i izgubiti život', stoji u priopćenju Fronta.

"Rezultat nastanka ove militarističke grupe sigurno je nedonošenje odgovarajućih zakonskih regulativa kojim bi se zabranilo djelovanje ovakvih i fašističkih organizacija, između kojih nema neke bitne razlike. Nastanak i djelovanje ove grupe samo je dokazalo dosadašnje tvrdnje Udruženja Front - između fašizma i komunizma tanka je linija. Stoga Front poziva policiju Tuzlanske županije kao i SIPA-u da hitno pokrenu akciju razotkrivanja članova ove skupine i onemogućavanje njihovog daljeg djelovanja", navodi se u današnjem priopćenju Udruženja Front."