Tuđman optužuje

Iz Tuđmanovog stožera tvrde da je MPR Analitika ''očito po naručiteljevoj želji'' iz tog ''navodnog'' istraživanja izlučila nekoliko predsjedničkih kandidata, a među njima i Miroslava Tuđmana.

- Večernji list je privatno vlasništvo austrijske tvrtke pa kao zainteresirana strana, naravno ima pravo favorizirati svoje kandidate. No, kako Poruka HBK ima općehrvatsko značenje, a tako je intoniran i prilog u Večernjem listu, odstranjivanje pojedinih kandidata iz spomenute ankete tipičan je primjer medijske manipulacije serviran hrvatskim čitateljima - tvrde iz stožera.

Suradnici nezavisnog predsjedničkog kandidata pitaju se nisu li na jednoj višoj razini već dogovoreni rezultati slijedećih predsjedničkih izbora, ako je ''već na početku kampanje protuustavno ustanovljena nejednakopravnost predsjedničkih kandidata, koja se inače svakodnevno očituje u medijskom prostoru''.

Tuđman: Večernji list umrežen u inozemnu političku strategiju kojoj ne odgovara predsjednik koji zastupa načelo hrvatske suverenosti

Dodaju kako bi istraživačkom, objektivnom i analitičkom novinarstvu, umjesto cenzure, upravo to trebala biti tema za istraživanje, jer je riječ o sumnjivim radnjama, koje dovode u pitanje osnovne postulate demokracije.

Zato se s pravom pitamo, nije li i Večernji list umrežen u kakvu inozemnu političku strategiju, kojoj na čelu hrvatske države ne bi odgovarao predsjednik koji zastupa načelo hrvatske suverenosti izvan bilo kakvih balkanskih regija? Nažalost, moramo konstatirati kako se i vaš se tekst o odnosu predsjedničkih kandidata i Crkve točno uklapa u medijske matrice EPH i WAZ-a
Stožer Miroslava Tuđmana
Iz stožera podsjećaju kako je ovih dana objavljena vijest da je bivši premijer Ivo Sanader u organizaciji njemačkoga medijskog koncerna WAZ-a održao predavanje u inozemstvu, a tom je prigodom ustvrdio kako u regiji trebamo snažnu Srbiju, što, prema riječima stožera, defakto znači ponovno uspostavu središnje uloge Beograda na području zemalja tzv. Zapadnog Balkana. S obzirom na povezanost WAZ-a s politikom Londona, nije čudno da bivši premijer ustrajava na obnovi nove Jugoslavije, smatraju.

- Upravo ovaj slučaj pokazuje isprepletenost inozemnih političkih središta moći s medijskim kućama u Hrvatskoj. Zato se s pravom pitamo, nije li i Večernji list umrežen u kakvu inozemnu političku strategiju, kojoj na čelu hrvatske države ne bi odgovarao predsjednik koji zastupa načelo hrvatske suverenosti izvan bilo kakvih balkanskih regija? Nažalost, moramo konstatirati kako se i vaš se tekst o odnosu predsjedničkih kandidata i Crkve točno uklapa u medijske matrice EPH i WAZ-a - završava se u priopćenju