Travnik: Hrvati bojkotiraju sutrašnje izbore za načelnika

Za načelnika općine Travnik kandidirali su se Admir Hadžiemrić (SDA) i Admir Arnautović (SDP), dok hrvatske stranke nisu izašle sa svojim kandidatom za načelnika općine Travnik.

Neke političke stranke s hrvatskim predznakom pozvale su Hrvate Travnika da izbore bojkotiraju, odnosno da ne izađu na iste te da upravo taj čin bude izraz volje hrvatskog naroda općine Travnik.

Također, među običnim hrvatskim stanovništvom vlada apsolutna nezainteresiranost za nedjeljne izbore.

„Promišljajući o trenutnoj političkoj situaciji kako u FBiH, Kantonu Srednje Bosne s naglaskom na Općinu Travnik, suglasni sa svim drugim hrvatskim političkim strankama, donijeli smo ovakvu odluku s ciljem da našim ne sudjelovanjem, odnosno političkom šutnjom i protestom potaknemo sve relevantne državne i međunarodne čimbenike da konačno čuju glas Hrvata Travnika. Za Hrvate nema smisla imati kandidata za načelnika općine Travnik sve dok je izborni zakon takav kakav jest. A naš odnos spram izbora je na neki način i naša poruka Bošnjacima da im mi ne želimo birati načelnika Bošnjaka, kako to oni nama rade s hrvatskim članom Predsjedništva BiH" izjavio je zamjenik predsjednika HDZ BiH i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Nikola Lovrinović.

Kako je priopćeno iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, izborna šutnja počinje danas u 7 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati, 7. kolovoza.

Za potrebe izbora formirano je 66 biračkih mjesta i tri mobilna tima, a pravo glasa ima ukupno 44.336 birača, priopćio je isti izvor.

Fena