TOMAC: Imenujmo one koji sjede u Lagumdžijinoj nelegalnoj vlasti i vladi

..."one koji služe onima koji nas hoće porobiti i vladati umjesto nas", one "koji sjede u Lagumdžijinoj nelegalnoj vlasti i vladi".

Spomenuo je člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, "kojeg su izabrali Bošnjaci i Hrvati. "Njega svaki Hrvat koji je domoljub treba prestati kontaktirati, prestati s njim razgovarati", rekao je između ostalog Tomac.

"Ove pravaše koji su se prodali Lagumdžiji potjerajte s političke scene, natjerajte ih da daju ostavke", rekao je takođe Tomac.

Predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću i predsjedniku HDZ 1990, Boži Ljubiću, je poručio da su "osvjetlali obraz hrvatskom narodu". "Ponovo ste nas ujedinili", rekao je Tomac.

Rekao je kako Hrvati u Hrvatskoj moraju više raditi da Hrvatima u BiH daju pravu podršku, "a ne samo verbalnu, da ništa ne radimo da se promijeni vaš položaj".

Tomac se osvrnuo i na aktuelna dešavanja, posebno na presudu Haškog suda hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču.

"Sude Tuđmana jer je stvorio hrvatsku državu... Za hrvatki narod Tuđman će uvijek biti najveći u aleji hrvatskih velikana... Sude Gotovini.. on je heroj kraja 20 stoljeća... Zaustavio je rat, agresiju, to nije niko napravio krajem 20. stoljeća.. Njemu sude, a Mladić je na slobodi... Hrvatska mora reći dosta takvoj politici... Moramo cijeniti svoje junake... u suprotnom ćemo izgubiti budućnost...", rekao je uz ostalo Zdravko Tomac.

Sabornicima je poručio da ovo što sad rade je povijesna činjenica i "mislim da radite na dobar način".

poskok.info