Tomac: HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak su pristali biti "bosansko cvijeće"

Tomac je naglasio da hrvatski SDP nije htio da podrži Lagumdžiju jer je pod firmom općeg interesa skrivao politiku jednog naroda.

"Račan je to prepoznavao. SDP BiH želi da uzme legitimna prava hrvatskog naroda i obespravi Hrvate", rekao je Tomac Radiju Herceg-Bosne.

On je pozdravio politiku hrvatskog predsjednika Ive Josipovića prema Hrvatima u BiH te donošenje platforme za BiH i naglasio da je dobro što je i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić prepoznala što su namjere SDP-a BiH.

"Shvatila je da se nešto iza brda valja u odnosu međunarodne politike prema BiH i hrvatskom pitanju. Otud izjave gospođe Pusić o potrebi formiranja hrvatskog entiteta u BiH... Vidjela je da Lagmudžija ne može uspjeti sa ovakvom politikom. Uskočila je u novi vagon", naglasio je Tomac.

On je kritizirao politiku HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak jer su pristali da budu, kako je rekao, "bosansko cvijeće".

Tomac je poručio da se događaju neki novi procesi te da je simptomatično da i Rusija danas podržava uspostavljanje hrvatske federalne jedinice. On se založio za opstanak BiH u međunarodno priznatim granicama.