Tekst "Judini sinovi" poziv na bratoubilaštvo

U HSP-u smatraju kako je poimenično nabrajanje u tome članku Hrvata za koje se tvrdi da su izdajnici hrvatskaoga naroda u BiH, a među kojima se nalazi i predsjednik te stranke Zvonko Jurišić, u stvari poziv na bratoubilački rat, odnosno poziv da Hrvat digne ruku na Hrvata, a sve s ciljem stvaranja velike Srbije.

"Hrvatska stranka prava BiH znala se obračunati s mračnim silama velike Srbije i u težim vremenima, pa sigurno neće posustati ni danas zbog tupog pera Hrvata po zanimanju, a Srbina po ideologiji i podrijetlu.

Pravaši su već 150 godina najveća smetnja velikosrpskoj politici. Imena pravaških čelnika kroz povijest nalazila su se na raznim listama za odstrel srpskih agresora. Još jedna takva lista za odstrel samo nam je dokaz da časno kročimo putom kojim nas je prije 150 godina poveo doktor Ante Starčević", tvrdi se u priopćenju.

"Gospodinu Pločkiniću, uredniku croportala.ba, od srca želimo da pronađe svoj identitet. Poželjeli bismo mu i da stekne mudrost prosječnog čovjeka te izuči vještinu pisanja, ali to bi zvučalo odveć ironično. Za to je ipak potreban koeficijent inteligencije koji gospodin Pločkinić, jednostavno, nema", stoji na kraju priopćenja iz Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.

Inače, kad je riječ o spomenutome članku, urednik croportala.ba Leo Pločkinić smatra da je on "više smiješan nego ozbiljan".

"Ovih dana jedan čitatelj poslao je redakciji croportal.ba satiričan članak pod naslovom 'Judini sinovi: Popis izdajnika hrvatskog naroda u BiH'. Zvučao je više smiješno nego ozbiljno. Nema nikakvih prijetnji, nema uvreda, nema ničega, osim jedne bolne stvari: riječi izdajnik", tvrdi Pločkinić.

Fena