Tajna NLO-a koji se srušio u Jugoslaviji: na obdukciji vanzemljaca bio i sam Tito?

nlo, jugoslavija
U trominutnom snimku tvrdi se kako se svemirska letjelica srušila kod Otočeca u Sloveniji, a zatim je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu izvršena prva obdukcija vanzemaljaca u SFRJ, javlja Kurir.

Kraj fotografije koje su se pojavile na internetu 2011. godine pisalo je kako je letjelica u obliku diska u studenom 1966. iznad sela Otočec u Jugoslaviji izgubila kontrolu, udarila u zemlju i eksplodirala. Iz olupine je izvučeno djelomično spaljeno tijelo vanzemaljca, koje je zatim prevezeno u Beograd, na VMA, gde je izvršena obdukcija. Autopsiju su radili kirurg Andrej Zoboli i patolozi Nikola Julić i Zoran Federić, a cijela procedura je snimljena. Fotografije autopsije sačuvao je nećak jednog od liječnika.

Na trominutnom snimku obdukcije čuje se samo buka kamere i vidi se kako liječnici detaljno ispituju sve dijelove tijela vanzemaljca. Odmah su uslijedile i druge priče: da je tijelo vanzemaljca vidio i Josip Broz Tito osobno, koji je zatim pripadnicima Udbe naredio da ni po koju cijenu ne dozvole da informacije procure.

Međutim, istrage novinara pokazale su da ne postoji nikakva dokumentacija o ovome, kao i da spomenuti liječnici nikad nisu radili na VMA, a vjerojatno ni postojali. Ispitujući porijeklo videa, umjesto Slovenca Andreja Zobola nađen je Talijan Andre Zoboli, koji otkrio istinu o svemu.

"Kad sam 1999. čuo da je udruženje skeptika CICAP objavilo natječaj „Fotografiranje lažne aveti", odlučio sam snimiti autopsiju vanzemaljca. Da bih uštedio na vremenu, pravio sam dijelove tijela, koje sam na kraju spajao. Kožu sam napravio od gume, a materijale poput ugljena koristio sam za izradu rebara. Za oči sam koristio privjeske koje sam kupio preko jednog američkog horor magazina", rekao je Zoboli i objasnio da je scenu seciranja vanzemaljaca snimio u čekaonici zubara, inače prijatelja koji mu je pozajmio medicinsku opremu, piše Kurir.