Šuica objavila što sve posjeduje na stranicama Europskog parlamenta, prijavila i kuću na Blidinju

Dubravka Šuica, Hrvatska, Europska Komisija, Dubravka Šuica, Dubravka Šuica, imovina, Dubravka Šuica

Uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je izjavu o financijskim interesima. Dio je to redovne procedure u sklopu saslušanja, a objavljena izjava nije detaljna kao što su imovinske kartice prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u Hrvatskoj

Iz izjave koja je objavljena na mrežnim stranicama Europskog parlamenta stoji da Dubravka Šuica, kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijednosti 1.354,71 eura, javlja N1.

Jednak broj dionica Hrvatskog telekoma navodi i u rubrici Financijski interesi bračnih partnera.

Kada je riječ o imovini navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga,n obiteljski stan u Zagrebu u vlasništvu supruga, obiteljsku kućicu na Blidinju u BiH u vlasništvu supruga, te kuću pokojnih roditelja i zemlju a Pelješcu gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu.

Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice.

Šuica navodi i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, a o kojoj je jučer i tvitala. Navodi da je kuća naslijeđena od pokojnih roditelja.

Na kraju je navela i kako joj je suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Podsjetimo, pitanje vrijednosti imovine Dubravke Šuice potegnuo je GONG koji je i poslao šest pitanja za Šuicu odborima Europskog parlamenta na kojima bi kandidatkinja za potpredsjednicu EK trebala biti saslušana u četvrtak.

To je izazvalo burnu reakciju premijera Andreja Plenkovića koji je optužio GONG da je produžena ruka SDP-a.

U međuvremenu je zastupnik Mosta Nikola Grmoja obavijestio na Facebooku da njegova stranka pokreće humanitarnu akciju “Pomozimo Dubi da postavi krov i fasadu”.