Što je zabranjeno predsjedniku i premijerki Hrvatske, nije turskom veleposlaniku u BiH

SDP, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, izbori, koalicija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, MMF, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić političar, SDP BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sarajevo, SDP BIH, Turska, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, stjepan kljujić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Živko Budimir, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Brčko, Slavo Kukić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, međunarodna zajednica, BIH, Zlatko Lagumdžija, Vijeće ministara BiH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, kongres, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Bošnjaci, Senad Avdić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Vuk Jeremić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, SDA BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Sejdić i Finci, Zlatko Lagumdžija, Vjekoslav Bevanda, Zlatko Lagumdžija, Lijanovići, Zlatko Lagumdžija, branitelj, Koordinacija braniteljskih u
... formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme Bosnu i Hercegovinu uvesti u NATO i Europsku Uniju.  Također, veleposlanik Ocak je izrazio čvrste namjere njegove zemlje da se u narednom razdoblju ostvari značajnija ekonomska i politička suradnja između prijateljskih država.

Predsjednik SDP-a je izrazio spremnost za formiranje vlasti na temelju programa promjena za Bosnu i Hercegovinu, a s krajnjim ciljem konačne uspostave države po mjeri svakog čovjeka. SDP želi da buduća vlast u BiH bude refleksija volje građana.

Lagumdžija je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se po prvi put u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini pružila šansa za formiranje vlasti čiji je temelj precizno definiran program, a ne raspodjela ministarskih fotelja. U tom kontekstu, Lagumdžija je naglasio da SDP neće sudjelovati na sastancima bez dnevnog reda i programskih platformi.

Predsjednik SDP-a je zahvalio na podršci koju Republika Turska daje formiranju vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu, koja će biti u stanju ispuniti zahtjeve za EU i NATO integracije, priopćeno je iz SDP-a.

Što je zabranjeno Ivi Josipoviću, predsjedniku Hrvatske i Jadranki Kosor predsjednici Vlade RH nije zabranjeno turskom veleposlniku Vefahanu Ocaku. Što izaziva sablazan i na što se odgovara najtežom verbalnom artiljerijom u „platformskom Sarajevu" to se pozdravlja ako dolazi iz Turske.

Dok turski veleposlnik u tom i takvom Sarajevu Vefahan Ocak priprema posjet ministra vanjskih poslova Turske Davutouglua, Zlatko Lagumdžija pozdravlja i zahvaljuje „na podršci koju Republika Turska daje formiranju vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu, koja će biti u stanju ispuniti zahtjeve za EU i NATO integracije."

Napade prošlih dana na zajedničku izjavu hrvatskog predsjednika i premijerke u kojoj se samo podupire uspostava vlasti u skladu s izbornim i rezultataima i s izbornim letimtimtetom stranaka pobjednica u platformskom Sarajevu i privatnim medijima Zlatka Lagumdžije FTV i Oslobođenje je dočekano na nož s retorikom težom od one iz ratne 1993. godine ili sadašnje retorike između dvije Koreje. No zato prijateljska Turska i više nego očito Turska potpora namjerama SDP- a da uz pomoć jedne marginalne hrvatske stranke HSP i Tvrtke Lijanovići za trgovinu mesom i glasovima siromašnih građana praznog džepa i morala da cijeli jedna konstitutivni narod ne bude zastupljen u novoj vlasti.

Komentari prošlih dana u nekim medijima da ako već Hrvatska podupire Hrvate, a s Srbija i Rusija Srbe da se Bošnjaci moraju okrenuti Majčici Turskoj se već prakticiraju.

„Socijaldemokrat „Lagumdžija prihvaća pomoć od Turske, a zapravo, rade na istom projektu rashrvatćenja BiH, ili kako bi pravnici kazali dekonstituiranju Hrvata.

Za BiH nema važnije zemlje od Hrvatsek: susjed , najdulja granica, najveća godpodarska suradnja, kretanje ljudi, hrvatski narod konstitutivni u BiH,...,a Turska... koletktivna memorija druga dva konstitutivna naroda i prošlost....

Hrvatska ne da se mješa u unutarnje stvari BiH; izjava Josipović- Kosor je privi čin u više od desetljeća da Hrvatska prema BiH i Hrvatskom narodu u BiH poduzima nešto što joj je zadaća i što je normalan potez i demokratski standard . Ako netko misli da treba izgraditi kineski zird između BiH i Hrvatske, a Mesić ga je dobro gradio deset godina preko čevapa i sarajevkse čaršije, očito u Hrvatskoj više nema za to sugovornika osim dvojice osobnih protivnika i reketaša pred. Josupovića- Banca i Čička. Ali kto su oni više.. i na koga mogu djelovati. Njih više ni u Sarajevu ne zarezuju osim Lagumdžije i njegovih propagandista.

( R. K. / Dnevnik.ba)